Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pianisti Liisa Pohjola on kuollut 85-vuotiaana

Pianotaiteilija, Sibelius-Akatemian entinen pianonsoiton professori Liisa Pohjola on kuollut 85-vuotiaana. Pohjolan kuolemasta kertoi hänen poikansa, viulisti ja kapellimestari Sakari Oramo Twitter-tililään lauantaina.

Oramon mukaan Pohjola kuoli uudenvuodenaattona.

Liisa Pohjola syntyi Seinäjoella vuonna 1936. Pohjolan musikaaliseen sisarusparveen kuuluivat myös veljet Ensti Pohjola, Erkki Pohjola ja Paavo Pohjola.

Pohjola soitti ensikonserttinsa Sibelius-Akatemiassa vuonna 1955 ja konsertoi sen jälkeen eri puolilla Eurooppaa. 1960-luvulla hän opetti pianonsoittoa esimerkiksi Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa, jossa hän aloitti pianonsoiton professorina vuonna 1976.

Vuonna 2010 Pohjola palkittiin säveltaiteen valtionpalkinnolla. Valtion säveltaidetoimikunta kutsui tuolloin perusteluissaan Pohjolaa suomalaisen pianon legendaksi ja korosti hänen rooliaan erityisesti uuden suomalaisen musiikin tulkkina. Pohjola esitti paljon muun muassa Kalevi Ahon, Erik Bergmanin ja Mikko Heiniön musiikkia.

Pohjolan kuolemasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat .