Koronaluvut vain nousevat, perjantain jälkeen on raportoitu yli 17 000 koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen 17 047 uutta koronatartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 55 000 koronatartuntaa, mikä on lähes 32 000 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltäneiden kahden viikon aikana.

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt 990, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 414. Luvut ovat pyöristettyjä.

Koronatartuntoja on todettu Suomessa koko pandemian aikana yhteensä lähes 280 000. Koronaepidemian alkamisesta on kulunut pian kaksi vuotta.

THL:n tilastokuution tietojen mukaan Suomessa oli nyt sairaalahoidossa 398 koronapotilasta, joista tehohoidossa 53.

Koronakuolemia yhteensä vajaat 1 600

Perjantain jälkeen on raportoitu 28 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1 592.

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut nyt 1,21 miljoonaa ihmistä eli vajaa neljännes 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, THL kertoo. Toisen annoksen ottaneita on noin 4,1 miljoonaa, mikä on lähes 84 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen rokotteen ottaneita puolestaan on 4,3 miljoonaa eli noin 88 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

THL muistutti äskettäin, että kaksi rokoteannosta ei anna riittävää suojaa viruksen tarttumiselta ihmisestä toiseen. Kolmas rokoteannos vähentää viruksen kiertoa väestössä ja antaa kahta annosta paremman suojan vakavaa tautimuotoa vastaan.

Suomessakin ollaan aloittamassa jo neljäs rokotuskierros. THL antoi joulun alla suosituksen vakavasti immuunipuutteisten neljänsille koronapistoksille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut kolmesta neljään kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisia ovat esimerkiksi elinsiirron saaneet ja vaikeaa kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka