Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aville rajoitusten jatkamista

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (avi) kahden viikon lisäaikaa voimassa oleville rajoituksille.

Koronakoordinaatioryhmä pitää tila- ja yleisörajoituksia edelleen välttämättöminä epidemiatilanteen ja terveydenhuollon kantokyvyn vuoksi, koronakoordinaatioryhmän keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Uudellamaalla on kielletty 17. tammikuuta asti. Tämän lisäksi Uudellemaalle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta 10. tammikuuta asti, minkä vuoksi esimerkiksi kuntosalit ovat kiinni.

Koordinaatioryhmä suosittelee aville näiden molempien rajoitusten jatkamista kahdella viikolla.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kielto jatkuisi tammikuun loppuun asti. Tartuntalain mukaisten asiakas- ja yleisötilaisuuksien sulkemista koronakoordinaatioryhmä esittää jatkettavaksi 24. tammikuuta saakka.

Nuorten ja lasten harrastustoiminta saisi jatkua

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaan uudet rajoitukset eivät koskisi vuonna 2003 tai tämän jälkeen syntyneiden nuorten ja lasten ohjattua harrastustoimintaa. Lisäksi ryhmä suosittelee, että uimahallien käyttö voitaisiin sallia erityisuimakortin haltijoille.

– Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kantokyky on vaarantunut epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi, eikä tilanteeseen ole näkyvissä paranemista ainakaan lähiviikkojen aikana, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander perustelee päätösesitystä tiedotteessa.

Ulander muistuttaa, että tartuntojen jäljittäminen ei pääkaupunkiseudulla enää pysy tautitapausten perässä.

– Myös koronatestaus on pahasti ruuhkautunut. Raju tartuntamäärien nousu aiheuttaa nyt vakavan haasteen ei pelkästään terveydenhoitoalalla, mutta myös muilla yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisillä toimialoilla. Siksi nämä rajoitustoimet ovat tässä tilanteessa välttämättömiä.

Koordinaatioryhmä korostaa myös rokotuskattavuuden nostamista, maskien käyttöä ja kontaktien välttämistä keinoina, joilla rajoituksia voidaan jossakin vaiheessa lieventää.

Myös Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä suosittaa julkisten tilojen sulkupäätöksen jatkamista kahdella viikolla. Yhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle päätöksen jatkamista kahdella viikolla eli 26.1. saakka, koronayhteistyöryhmän tiedotteessa todetaan. Perusteluna on alueen edelleen vaikeutuva koronatilanne.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan Päijät-Soten alueella suljettiin esimerkiksi harrastus- ja virkistystiloja 12.1. asti.