Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskassa on havaittu koronamuunnosta, jossa on omikroniakin enemmän mutaatioita –  tätä mieltä asiantuntijat ovat uuden tulokkaan aiheuttamasta uhasta

Ranskassa on kerrottu tutkijoiden havainneen uutta koronavirusmuunnosta maan eteläosissa. Muunnosta kutsutaan tällä hetkellä nimellä IHU.

Maailman terveysjärjestö WHO ei vielä pidä IHU-muunnosta merkittävänä uhkana. IHU havaittiin ensimmäisen kerran marraskuussa. Tutkijat uskovat uuden variantin olevan peräisin Kamerunista.

Ranskan valtion tukeman tutkimuksen esijulkaisun perusteella tautitapauksia olisi tähän mennessä vahvistettu toistakymmentä.

Firstpost-julkaisu kirjoittaa, että IHUssa on 46 mutaatiota, mikä on enemmän kuin nyt laajasti jylläävässä omikronmuunnoksessa. Asiantuntijoiden mukaan yksi mutaatioista voisi olla sellainen, että IHU leviäisi omikronin tapaan tehokkaasti.

Verkkouutiset kirjoittaa, että University College London -yliopiston professori Francois Balloux kehottaa suhtautumaan uusiin havaintoihin suurella varauksella. Hän huomauttaa, että tapauksia on vahvistettu vasta vähän, minkä lisäksi viimeisin tutkimuksessa käytetty näyte on peräisin joulukuun 6. päivältä.

Verkkouutiset nostaa esille myös Imperial College London -yliopiston virustutkijan Tom Peacockin, joka pitää uuden muunnoksen saamaa mediahuomiota kohtuuttomana. Varhaisimmat havainnot tulokkaasta tehtiin jo ennen omikronmuunnoksen löytämistä, mutta tapausmäärät ovat pysyneet nykytietojen perusteella vähäisinä.

– Kyseessä ei todellakaan ole sellainen asia, josta kannattaisi olla tällä hetkellä liian huolissaan, Peacock toteaa.

Verkkouutisten lisäksi uudesta muunnoksesta on Suomessa kertonut muun muassa MTV.