Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies yhä vangittuna epäiltynä Helsingin Tapaninvainion henkirikoksesta – uhri löytyi roskalaatikosta, poliisi epäilee tekoa etukäteen suunnitelluksi

Noin kolmikymppinen mies on yhä vangittuna epäiltynä henkirikoksesta marraskuussa Helsingin Tapaninvainiossa, kertoo Helsingin poliisi. Henkirikoksen selvittäminen alkoi poliisin saatua ilmoituksen verisestä matosta paritalon ulkoroskiksessa. Poliisit löysivät roskalaatikosta noin 40-vuotiaan miehen kuolleena.

Poliisi otti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen epäiltyinä murhasta, ja heidät vangittiin marraskuussa. Poliisin mukaan nainen päästettiin myöhemmin vapaaksi. Nainen liittyy tapahtumiin, mutta poliisin mukaan esitutkinnan perusteella ei ole enää todennäköisiä syitä epäillä häntä murhasta.

Poliisin mukaan nainen asui yhdessä uhrin kanssa. Naisella on ollut suhde tällä hetkellä vangittuna olevan miehen kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Kosken mukaan poliisilla on jonkinlainen käsitys motiivista, mutta tässä vaiheessa hän ei kommentoi asiaa tarkemmin.

Julma ja raaka tekotapa

Poliisin mukaan tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma. Poliisi epäilee, että henkirikos suunniteltiin etukäteen.

Poliisi kertoo esitutkinnassa selvinneen, että mies hankki etukäteen erilaista välineistöä, joka sopi henkirikoksen toteuttamiseen ja jälkien peittämiseen.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, Koski kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan uhri paketoitiin ja jätettiin naapuritalon roska-astiaan surmatyön jälkeen. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta.

Tämän jälkeen mies ja nainen poistuivat paikalta. Poliisi otti heidät kiinni Kainuussa Suomussalmella, missä he olivat kirjautuneet hotelliin.

Miehellä on aiempaa rikoshistoriaa useiden vuosien ajalta. Helsingin käräjäoikeudessa hän on ollut useita kertoja syytettynä muun muassa huumausainerikoksista. Nainen puolestaan oli viime vuonna syytteessä petoksesta.