Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotilasjuntan tuomioistuin antoi Aung San Suu Kyille neljän vuoden vankeustuomion Myanmarissa

Myanmarin sotilasjuntan tuomioistuin on tuominnut maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin kolmesta rikossyytteestä neljäksi vuodeksi vankilaan.

Uutistoimisto AFP:lle tapausta kommentoineen lähteen mukaan 76-vuotias todettiin syylliseksi syytteistä, jotka liittyivät radiopuhelinlaitteiden laittomaan maahantuontiin ja hallussapitoon. Kolmas syyte koski koronavirusmääräysten rikkomista.

Suu Kyi otettiin kiinni, kun kenraalit järjestivät vallankaappauksen ​​1. helmikuuta viime vuonna. Tämä päätti Kaakkois-Aasian maan lyhyen demokratiakauden ja sai muun muassa EU:n asettamaan maalle pakotteita.

Suu Kyita vastaan on nostettu useita syytteitä. Viime vuonna hän sai jo yhden neljän vuoden vankeustuomion, joka lievennettiin sittemmin kahteen.

Myanmar on ajautunut vaikeaan humanitaariseen kriisin ja poliittiseen kaaokseen. Yli 1 300 ihmistä on surmattu turvallisuusjoukkojen kurittaessa juntan vastustajia, ja ympäri maata on muodostettu junttaa vastustavia aseellisia joukkoja.