Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairauspoissaolot kurittavat Finnairia – vähentää lentovuoroja

Finnair ennakoi, että koronaviruksen omikronmuunnos ja käynnissä oleva flunssakausi lisäävät sairauspoissaoloja yhtiön ja yhteistyökumppaneiden piirissä. Tämän takia Finnair kertoo karsivansa ennakoivasti noin viidenneksen helmikuun liikenneohjelmastaan.

Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér kertoo, että sairauspoissaolot vaikuttavat nyt monien lentoyhtiöiden ja lentoasemien toimintaan sekä Suomessa että ympäri maailmaa.

– Pyrimme ratkaisemaan resurssihaasteita perumalla lentoja ennakoivasti, jotta viime hetken peruutuksilta vältyttäisiin. Näin asiakkaillemme jää riittävästi aikaa varautua muutoksiin ja muokata matkasuunnitelmiaan tarpeen mukaan, Orvér arvioi tiedotteessa.

Lentoja perutaan erityisesti reiteillä, joilla Finnairilla on useita päivittäisiä lentoja. Asiakkaille voidaan näin tarjota korvaavaa lentoa yleensä samalle päivälle.

Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Pariisi ja Rooma.

Lisäksi muutoksia tulee joihinkin kaukoreitteihin. Muun muassa uuden Dallasin reitin aloituspäivä lykkääntyy helmikuulta maaliskuun lopulle. Myös Nagoyan lentojen aloitus ja Osakan reitin lisävuorot siirtyvät kesäkaudelle.

Finnair kertoo olevansa suoraan yhteydessä sähköpostilla asiakkaisiin, joiden lentoihin tulee muutoksia.