Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi jalkapalloseura Atlantiksessa pelannutta miestä tuomittiin seksuaalirikoksista – uhrit alaikäisiä tyttöjä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona kaksi tapahtuma-aikaan jalkapalloseura FC Atlantiksessa pelannutta miestä alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Rikokset tapahtuivat miesten yhteisessä asunnossa Helsingissä viime vuoden heinäkuussa. 23-vuotias mies tuomittiin kahdesta raiskauksesta, joissa uhri oli 16-vuotias, ja 21-vuotias mies raiskauksesta, jossa uhri oli 15. Lisäksi molemmat tuomittiin salakatselusta, koska he olivat kuvanneet sukupuoliyhteyksiä alaikäisten uhrien kanssa.

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi suurimman osan miehiä vastaan nostetuista syytteistä ja kaikki syytteet nimenomaisesti alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Oikeuden mukaan asiassa jäi näyttämättä, että miehet olisivat tienneet uhrien oikeita ikiä.

Miehet ja uhrit käyttivät deittisovellusta, jossa käyttäjien ikäraja on 18 vuotta. Vaikka sovellus ei vaadi vahvaa tunnistautumista, eli ikä perustuu käyttäjän omaan ilmoitukseen, oikeus katsoi, että osaltaan tällä perusteella miehet saattoivat perustellusti olla siinä käsityksessä, että uhrit olivat vähintään 18-vuotiaita. Uhrit eivät myöskään myöhemmin kertoneet miehille oikeita ikiään.

13-vuotiaaseen uhriin liittyneet seksuaalirikossyytteet hylättiin

Käräjäoikeus katsoi myös näytetyksi, että molemmat miehet olivat olleet sukupuoliyhteydessä kolmannen,13-vuotiaan tytön kanssa. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä lapsenraiskauksesta.

Oikeuden mukaan asiassa ei löytynyt näyttöä siitä, että sukupuoliyhteyksiin olisi liittynyt esimerkiksi väkivallalla pakottamista. Oikeus myös katsoi, että miehet saattoivat luulla tyttöä täysi-ikäiseksi muun muassa siksi, että tämä oli ikäisekseen pitkä.

– Ottaen huomioon (tytön) sovelluksessa ilmoittama ikä, vähintään 18 vuotta, ja ulkonäkö, (syytetty) on ensimmäistä kertaa hänet nähdessään voinut olla perustellusti siinä käsityksessä, että tämä on vähintään ilmoittamansa 18-vuotias, oikeus sanoi tuomiossaan.

23-vuotias Aboubacar Diakite tuomittiin kahden vuoden ja runsaan viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. 21-vuotias syytetty sai vuoden ja runsaan kahdeksan kuukauden ehdollisen tuomion.

Syytettynä oli myös kolmas mies, jonka syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä käräjäoikeus hylkäsi.