Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ortodoksisen kirkon piispojen määrä nousi neljään

Suomen ortodoksisen kirkon toimessa olevien piispojen määrä nousi sunnuntaina neljään, kun uudeksi piispaksi vihittiin arkkimandriitta Sergei.

Ortodoksisen kirkon kirkolliskokous valitsi hänet apulaispiispan tehtävään marraskuussa. Uuden apulaispiispan sijoituspaikka on Helsinki, ja hänen tittelinsä on Haminan piispa. Apulaispiispan tehtävä on avustaa arkkipiispaa.

Kyseessä oli ensimmäinen Uspenskin katedraalissa Helsingissä toimitettu piispaksi vihkiminen yli 50 vuoteen. Viimeksi Uspenskissa on vihitty piispa vuonna 1969.

Vihkimisen suorittivat Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja Oulun metropoliitta Elia.

Tehtävänä avustaa arkkipiispaa

Uusi piispa tunnetaan muun muassa Valamon luostarista, jonka johtajaksi hänen valittiin vuonna 1997. Arkkimandriitta Sergei on valmistunut Suomen ortodoksisesta pappisseminaarista pappiskandidaatiksi vuonna 1988. Hän on saanut myös sotilaspapin koulutuksen ja valmistunut ortodoksisen uskonnon aineenopettajaksi Joensuun yliopistosta. Valamoon hän siirtyi vuonna 1990.

Uuden piispan ensisijaisia tehtäviä ovat kirkon julkaisutyö, sisälähetystyö, monikulttuurisen työ, nuorisotyö sekä koulutus.