Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjassa ylittyi puolen miljoonan koronatartunnan raja, kolmeviikkoinen vauva kuoli koronaan Qatarissa

Noin 5,4 miljoonan asukkaan Norjassa on koronaviruspandemian aikana kirjattu nyt yhteensä yli puoli miljoonaa tartuntaa. 500 000 koronatartunnan rajan ylittämisestä kertoo Norjan kansanterveyslaitos.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana Norjassa on päivittäin todettu keskimäärin yli 9 200 uutta tartuntaa.

Pohjoismaista Ruotsissa on pandemian aikana raportoitu yli 1,5 miljoonaa koronatartuntaa. Suomessa tartuntoja on kirjattu yhteensä yli 371 000.

Pakolliset koronarokotukset mahdollistava lakiesitys parlamentin käsittelyyn ensi viikolla Itävallassa

Itävalta aikoo edelleen tehdä koronarokotuksista pakollisia helmikuussa, vakuutti liittokansleri Karl Nehammer sunnuntaina. Rokotuksesta kieltäytyviä odottavat isot, jopa yli 4 000 euron, sakot.

Maan parlamentin on määrä hyväksyä pakollisia rokotuksia koskeva lakiehdotus torstaina. Lain oli alun perin määrä koskea kaikkia yli 14-vuotiaita, mutta nyt lakiesitys koskee vain täysi-ikäisiä.

Mikäli lakiesitys hyväksytään, Itävallasta tulee ensimmäinen maa Euroopassa, joka tekee koronarokotuksista pakollisia. Lauantaina liki 27 000 ihmistä osoitti Wienissä mieltään lakia vastaan, koska se protestoijien mukaan on hyökkäys henkilökohtaista valinnanvapautta vastaan.

Tällä hetkellä noin 71,5 prosenttia itävaltalaisista on saanut täyden rokotesuojan. Luku on useita prosenttiyksikköjä alempi kuin naapurimaissa.

Kolmeviikkoinen vauva kuoli koronaan Qatarissa

Kolmeviikkoinen vauva on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Qatarissa, kertoi maan terveysministeriö sunnuntaina. Terveysministeriön tietojen mukaan pienokaisella ei ollut sairauksia, jotka olisivat tehneet hänet erityisen alttiiksi koronalle.

Kyseessä oli toinen koronaan kuollut lapsi Qatarissa sitten pandemian alkamisen.

Qatarin terveysministeriön mukaan lapset saavat vakavia koronaoireita harvemmin kuin aikuiset, mutta samalla kun tartuntojen määrät nykyisen tartunta-aallon aikana kasvavat aikaisempia suuremmiksi myös lasten sairaanhoidon tarve kasvaa.

Qatarissa on virallisesti rekisteröity noin 300 000 koronavirustartuntaa ja liki 600 viruksen aiheuttamaan tautiin kuollutta. Qatarissa on 2,6 miljoonaa asukasta.

Omikronmuunnoksen myötä tartuntojen määrä on Qatarissakin noussut nopeasti. Joulukuussa peruttiin kaikkien sellaisten terveydenhuollon ja hallinnon alan työntekijöiden lomat, jotka ovat tekemisissä koronatapausten kanssa.