Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila IS:lle: Uusi omikron­rokote Suomeen jo keväällä?

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila uskoo, että uusi rokote koronaviruksen omikronmuunnosta vastaan voitaisiin saada Suomeen jo keväällä, kertoo Ilta-Sanomat.

Pfizer ja Biontech kertoivat marraskuussa, että uusi rokote omikronia vastaan saataisiin jakeluun noin sadassa päivässä, jos omikrontilanne sitä vaatisi.

– Suomi on EU:n yhteisessä hankinta­renkaassa myös uuden omikron­rokotteen osalta. Meillä on rokotteeseen hankinta­sopimus, kun se tulee markkinoille, Varhila kertoo Ilta-Sanomille.

– Pfizerin arvion mukaan uuden rokotteen myyntilupa voisi olla arvioitavana EMA:ssa maaliskuussa. Odotettavissa on, että kevään aikana rokote saataisiin Suomeenkin, Varhila kertoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen arvioi IS:lle, että omikron voi saavuttaa suuren osan uusimaalaisista jo tämän kuun aikana, sillä virus tarttuu huimaa vauhtia.

Kirsi Varhila kuitenkin arvioi, että saattaa mennä pidempään kuin vuosi, kun omikron käy suomalaiset läpi, koska rokotuskattavuus on hyvä ja kolmansien annosten antaminen on edennyt nopeasti.