Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Poliisipartio meni hakemaan vieraan talon pihaan sammunutta ihmistä ja yllättyi – kyseessä oli heidän esimiehensä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki löydettiin sammuneena vieraan omakotitalon pihalta Kauniaisissa, kertoo Iltalehti.

Tapaus sattui vajaa vuosi sitten helmikuussa, ja Iltalehti kertoi asiasta torstaina.

Hätäkeskus sai talon asukkailta talvisena lauantai-iltana ilmoituksen, jonka mukaan pihalle oli sammunut tuntematon mies. Kun poliisipartio saapui paikalle, asukkaat olivat saaneet miehen nostettua ylös.

Kun juopunut mies oli saatu talutettua poliisiautoon, kävi ilmi, että kyseessä oli partion toiseksi korkein esimies, henkilöstöhallinnosta vastaava apulaispoliisipäällikkö.

Pitkämäki myöntää tapahtuneen Iltalehdelle ja sanoo, että kyse oli vahingosta.

– Ihmiselle sattuu virheitä ja vahinkoja. Ei minulla ole (tapahtuneesta) muuta kommentoitavaa.

Pitkämäki kuuluu asemansa puolesta Länsi-Uudenmaan poliisin ylimpään johtoon. Hänen vastuualueenaan on laitoksen esikunta- ja hallintolinja. Hän on laitoksen työsuojelupäällikkö ja vastaa sen henkilöstöhallinnosta.

Pitkämäki on myös päättämässä alaisiinsa kohdistuvista virkamiesoikeudellisista toimenpiteistä näiden syyllistyttyä esimerkiksi rikoksiin tai poliisille muuten sopimattomaan käyttäytymiseen.

Pitkämäki sanoo Iltalehdessä, että helmikuisesta sammumisepisodista koitui hänelle ”pikkasen moitteita”. Virallisena seuraamuksena oli kirjallinen varoitus.

Iltalehden tietojen mukaan kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Pitkämäen alkoholinkäyttöön puututaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella. Pitkämäki on joutunut esimiehensä puhutteluun, hän on saanut alkoholinkäyttöön liittyvän huomautuksen sekä toisella kerralla kirjallisen varoituksen alkoholin nauttimisesta virka-aikana.

Pitkämäki jatkaa edelleen apulaispoliisipäällikön virassa.