Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toistasataa ihmistä kuollut Isisin ja kurdijoukkojen taistelussa Syyriassa

Ainakin 120 ihmistä on saanut surmansa Yhdysvaltain tukemien kurdijoukkojen ja Isis-taistelijoiden välisissä taisteluissa Hasakassa Syyrian koillisosassa lähellä Turkin ja Irakin rajaa, kertoi Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö sunnuntaina.

Taistelut saivat alkunsa, kun Isis-taistelijat hyökkäsivät myöhään torstaina Ghwayran vankilaan kaupungissa ja vapauttivat runsaasti vankeja. Sen jälkeen kaupungissa ja sen ympäristössä on käyty kiivaita taisteluita, jotka jatkuivat sunnuntaina edelleen.

Isisin Amaq-verkkosivuston mukaan sen taistelijat saivat vankilasta haltuunsa runsaasti aseita ja vapauttivat satoja ääri-islamisteja. Kurdijoukkojen mukaan satakunta vankia on jo saatu kiinni, mutta vankeja on edelleen runsaasti vapaana.

Hyökkäys Ghwayran vankilaan on Isisin suurimpia iskuja sen jälkeen kun Isisin joukot lyötiin Syyriassa liki kolme vuotta sitten.