Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös rikollisryhmä United Brotherhoodin lakkauttamisesta pysyi voimassa

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa United Brotherhood -rikollisjärjestön ja sen alaisuudessa toimivan Bad Unionin lakkauttamisasiassa.

Tämä tarkoittaa, että käräjäoikeuden päätös ryhmien lakkauttamisesta jää voimaan. Molemmat ryhmät olivat jo väliaikaisessa toimintakiellossa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus julisti ryhmät lakkautetuksi viime vuoden helmikuussa. Oikeuden mukaan ryhmät olivat järjestäytyneet vakavien rikosten tekemiseksi. Lakkauttamista olivat vaatineet syyttäjä ja Poliisihallitus.

Valituksen käräjäoikeuden päätöksestä teki UB:n johtajaksi katsottu Tero Holopainen. Päätöksestä voidaan vielä valittaa korkeimpaan oikeuteen.

UB:n johtajan juttua puidaan hovioikeude ssa

Helsingin hovioikeudessa on parhaillaan käynnissä käsittely laajasta UB:hen liittyvästä rikoskokonaisuudesta, joka kestänee ainakin kevääseen.

Aiemmin käräjäoikeus tuomitsi erilaisiin rangaistuksiin UB:n johtajaksi katsotun Holopaisen ja yli 30 muuta syytettyä. Holopainen sai yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion yhteensä 12 rikoksesta, muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeästä rahanpesusta, ampuma-aserikoksista ja ryöstöstä.

Holopainen on vaatinut tuomion kumoamista, syyttäjät taas tuomiota käräjillä kaatuneista syytekohdista ja vankeusrangaistuksen kiristämistä 13 vuoteen. Hän myös kiistää olleensa UB:n johtaja.

Lisäksi käräjäoikeus katsoi, että Holopainen, 50, oli toiminut UB:n tosiasiallisena johtajana ainakin vuodesta 2016.