Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Vain neljännes ekonomisteista pitää valtion budjettia sopivana suhdannetilanteeseen, NYT: Ukrainan johto vähättelee Venäjän uhkaa, lumimyrsky kylvää kaaosta Turkissa ja Kreikassa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Sää vaihtelee nopeasti loppuviikon aikana - lunta tulee lisää

Pilvisyys lisääntyy Suomessa keskiviikosta alkaen. Keskiviikkona lännestä alkavat lumisateet, jotka yleistyvät torstain vastaisena yönä jonkin verran myös idässä ja pohjoisessa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Pakkasta ei ole välttämättä keskiviikosta alkaen monta astetta, paitsi itärajalla ja Pohjois-Lapissa, joissa voi olla noin 10–15 pakkasastetta.

Perjantaina sää jälleen kylmenee. Viimeistään lauantain vastaisena yönä voi olla taas ohimenevästi poutaisempaa ja kylmempää, kunnes seuraava matalapaine saapuu lauantaina. Viikonloppuna on jälleen vuorossa lauhempaa keliä ja lumisateita.

Vain neljännes ekonomisteista pitää valtion budjettia sopivana suhdannetilanteeseen

Vain neljännes taloustieteilijöistä pitää valtion tämän vuoden budjetin finanssipoliittista linjaa suhdannetilanteeseen sopivana.

Suomalaisten ekonomistien muodostaman asiantuntijaryhmän ekonomistipaneelin mukaan 39 prosenttia torjuu väitteen. Monet ekonomistit arvioivat budjetin liian elvyttäväksi.

Yli kolmannes ekonomisteista ei osaa sanoa tai on vailla mielipidettä.

Microsoftin tulos ylitti odotukset pilvipalveluiden kovan kysynnän jatkuessa

Ohjelmistojätti Microsoftin edellisen neljänneksen tulos ylitti markkinaodotukset. Yhtiön mukaan tulosta nosti muun muassa pilvipalveluiden kova kysyntä.

Loka-joulukuun tulos oli 18,8 miljardia dollaria ja oli 21 prosenttia korkeampi kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi niin ikään parisenkymmentä prosenttia ja oli nyt 51,7 miljardia dollaria.

Microsoft on aiemminkin hyötynyt siitä, että työnteko, opiskelu ja ostaminen ovat siirtyneet koronaviruspandemian vuoksi enenevässä määrin verkkoon.

Viime viikolla Microsoft myös ilmoitti ostavansa mittavassa yrityskaupassa pelijätti Activision Blizzardin. (Lähde: AFP)

Lumimyrsky kylvää kaaosta Turkissa ja Kreikassa

Harvinainen lumimyrsky on kylvänyt kaaosta Turkissa ja Kreikassa. Myräkkä on muun muassa sulkenut yhden Euroopan vilkkaimmista lentoasemista Istanbulissa. Jumiin jääneet matkustajat ovat protestoineet tilannetta.

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa sotilaat ovat joutuneet kaivamaan lumen saartamia autoilijoita ajoneuvoistaan.

Kummassakin kaupungissa monet ydinpalvelut ovat seisahtuneet täysin. Muun muassa ruokakuljetukset ovat sakanneet myrskyn vuoksi.

Ateenassa ja joillakin Kreikan saarilla ongelmia ovat lisänneet sähkökatkokset. (Lähde: AFP)

New York Times: Ukrainan johto vähättelee Venäjän uhkaa

Ukrainassa maan johto vähättelee Venäjän muodostamaa uhkaa, vaikka länsimaat varoittelevat mahdollisesta hyökkäyksestä, kirjoittaa yhdysvaltalaislehti New York Times.

Lehden mukaan analyytikot ovat arvailleet, mistä hallinnon hyssyttelytaktiikka saattaisi kummuta. Jotkut uskovat hallinnon pyrkivän pitämään Ukrainan markkinat tasapainossa, kun taas toiset arvioivat vähättelyllä estettävän paniikin syntymistä.

Venäjä on kasannut mittavat määrät joukkojaan Ukrainan rajan läheisyyteen ja lehden mukaan aseistuksen määrä kasvaa koko ajan. Ukrainan puolustusministerin mukaan alueella olevien Venäjän joukkojen määrässä ei olisi sen sijaan ollut muutosta viime kevääseen nähden.

Bidenin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan voisi olla suurin sitten toisen maailmansodan

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan voisi olla suurin sitten toisen maailmansodan, jos suurvalta vyöryttäisi maahan kaikki rajan läheisyyteen kasaamansa joukot.

Biden arvioi lehdistötilaisuudessa, että hyökkäys voisi muuttaa maailman.

Biden sanoi lisäksi olevan mahdollista, että Yhdysvallat asettaa Venäjän presidentille Vladimir Putinille henkilökohtaisia pakotteita, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan.

Venäjä on siirtänyt mittavat määrät joukkojaan Ukrainan rajan läheisyyteen. Yhdysvaltain hallinto on varoittanut Venäjän hyökkäyksen voivan tapahtua hetkenä minä hyvänsä. Putin on kiistänyt hyökkäysaikeet.

Britannian Johnson vastaa tänään parlamentin alahuoneen kysymyksiin, kohujuhlat noussevat jälleen puheeksi

Britannian pääministeri Boris Johnson vastaa tänään parlamentin alahuoneen kysymyksiin viikoittaisella pääministerin kyselytunnilla. Edellisten viikkojen tapaan yhdeksi keskusteluaiheeksi noussee todennäköisesti kohu koronasulkujuhlista.

Lontoon poliisi kertoi tiistaina aloittaneensa tutkinnan juhlista, joita on järjestetty muun muassa pääministerin virka-asunnossa Britannian koronasulkujen aikana.

Kaksi viikkoa sitten Johnson myönsi kyselytunnilla osallistuneensa juhliin koronasulun aikana toukokuussa 2020.

Hintzin pisteputki venyi jo viidenteen peliin, Dallas jatkoi voitokkaassa vireessä

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars oli jälleen voitokkaassa vireessä. Tällä kertaa kotijäälleen kukistui New Jersey Devils, joka hävisi vierailleen maalein 1–5.

Dallas aloitti pelin nakuttelemalla 4–0-johdon toisen erän alkuminuutille mennessä.

Starsin suomalaiset olivat hyvässä vireessä. Roope Hintz ulotti pisteputkensa viidenteen perättäiseen otteluun yhdellä maalilla ja yhdellä syötöllä. Puolustaja Jani Hakanpää teki yhden maalin. Joel Kiviranta ja Miro Heiskanen ottivat syöttöpisteen mieheen.

Voitto oli Dallasille neljäs putkeen.