Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonto-Liitto vetosi poliisiin, rajavartiostoon ja ministeriöön: "Peruuttakaa sudentappoluvat!"

Luonto-Liitto pitää Suomen harjoittamaa susipolitiikkaa vihamielisenä luonnonvaraisia villieläimiä kohtaan. Ympäristöjärjestö vetoaa Suomen poliisiin, rajavartiostoon ja sisäministeriöön sudentappolupien peruuttamiseksi.

Luonto-Liitto muistuttaa tiedotteessaan, että maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa toimiva Suomen riistakeskus on myöntänyt sudentappolupia, joista osa on tarkoitus kohdistaa kokonaisten susilaumojen hävittämiseen.

Yksi hävitettävistä susilaumoista on Kainuun erämaassa elävä Saunajärven kahdeksan suden lauma. Luonto-Liitto korostaa kannanotossaan, että lauman reviiri sijaitsee syrjäseudulla Venäjän rajan tuntumassa, eivätkä sudet ole aiheuttaneet harmia.

Ympäristöjärjestön mukaan Suomen susipolitiikka rikkoo räikeällä tavalla EU-lainsäädäntöä. Susi on Suomessa EU-lainsäädännöllä tiukasti suojeltu laji, ja Luontodirektiivin artiklan 12 mukaisesti tahallinen tappaminen on kiellettyä. Susi on Suomessa erittäin uhanalainen ja rauhoitettu laji.

– On käsittämätöntä, että Suomessa suden ei anneta elää edes erämaa-alueilla. Suomen valitsemaa susivihamielistä ja luontoarvoja runnovaa toimintatapaa ei pidä hyväksyä. Myönnettyjen sudentappolupien lisäksi sutta uhkaa lajiin kohdistuva jatkuva salametsästys, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta sanoo tiedotteessa.

Luonto-Liitto teki susiaiheisen kantelun EU:n komissiolle joulukuussa 2021 yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton ja WWF Suomen kanssa.