Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähipäivät kuluvat pakkassäässä, Lapissa mittari voi vielä painua 30 pakkasasteen alapuolelle

Lähipäivät kuluvat koko maassa pakkassäässä. Heikkoa lumisadetta voi tulla paikoin edelleen, mutta sademäärät jäävät vähäisiksi.

– Suuria muutoksia ei säätilassa ole perjantaiyöhön mennessä odotettavissa, sanoo päivystävä meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta.

Kireimmillään pakkanen on Lapissa. Keski-ja Pohjois-Lapissa mittari voi vielä tänään ja ensi yönä pudota kylmimmillään 30 pakkasasteen tietämille.

Pakkasvaroituksia ei kuitenkaan näillä näkymin ole tiedossa, Mustala arvioi.

Kaikkein kylmintä ja selkeintä tänään ja keskiviikkona on Pohjois-Lapissa. Mustala kertoo, että aamukahdeksaan mennessä tiistain toistaiseksi kylmin lukema oli tallentunut ennen aamuseitsemää Sodankylän Vuotsossa, jossa mitattiin 34,4 pakkasastetta.

Keskiviikko Lapissa vietetään noin 12–25 pakkasasteessa, torstai arviolta 10–20 pakkasasteessa ja varsin pilvisessä säässä.

Siinä missä Lapissa sää kulkee viikon edetessä kovista pakkasista hieman lauhempaan suuntaan, Etelä- ja Keski-Suomessa pakkanen voi lähipäivinä hiukan kiristyä.

Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan tiistaina ja keskiviikkona enimmäkseen 5–10 pakkasasteen tienoilla. Öisin pakkasta voi olla ainakin lännessä noin 15 astetta tai parikymmentäkin, jos sää selkenee.

Perjantaina seesteisempi sää jää taakse ja tiedossa on lumipyryä ja voimakasta tuulta, kun lännestä saapuu lumisadealue, joka kulkee Suomen yli itään.