Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi nuorta miestä vangittiin epäiltyinä Vantaan sellimurhasta – vangittiin jo aiemmin taposta epäiltyinä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vangittiin tänään uudelleen kaksi Vantaan sellisurmasta epäiltyä. Poliisi vaati kahta nuorta miestä vangittavaksi todennäköisin syin murhasta epäiltyinä. Heidät oli jo aiemmin vangittu syytä epäillä -perusteella taposta.

Miehet ovat 23- ja 19-vuotiaita. Molemmilla on aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi kuollut vanki tammikuun lopulla. Poliisi on aiemmin kertonut, että kuolleen vangin kanssa samassa tilassa oli viisi muuta vankia.

Kaikki viisi vangittiin tammikuun lopussa lievemmällä syytä epäillä -perusteella taposta. Käräjäoikeuden mukaan muita kolmea miestä ei toistaiseksi ole vaadittu vangittavaksi murhasta.

STT ei ole tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tutkinnan etenemistä tai sitä, onko kolme muuta vangittuna ollutta miestä nyt vapautettu.

Poliisin mukaan kuolleeseen vankiin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa, minkä vuoksi tapausta tutkitaan murhana.

Matkaselleissä majoitetaan tilapäisesti esimerkiksi käräjäoikeuteen tai toiseen vankilaan matkalla olevia vankeja, kertoi Vantaan vankilan johtaja Tommi Saarinen aiemmin.