Biden "lupasi" Saksan kaasuputkihankkeen hyllytettävän, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo "lupaavansa", että Saksan ja Venäjän yhteinen Nord Stream 2 -kaasuputki hyllytetään, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan. Biden kommentoi asiaa yhteisessä tiedotustilaisuudessa Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kanssa.

– Jos Venäjä hyökkää (Ukrainaan), tarkoittaen, että jos tankit tai joukot ylittävät taas rajan Ukrainaan, silloin Nord Stream 2:ta ei enää olisi. Lupaan sen. Me lopettaisimme sen, Biden sanoi.

Biden ja Scholz tapasivat Washingtonissa myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa.

Scholz ei kommentoinut suoraan

Scholz ei Bidenin kommentista eikä toimittajien toistuvista kysymyksistä huolimatta suostunut suoraan kertomaan, olisiko Saksa valmis hyllyttämään ison Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeensa Venäjän kanssa.

– Jos Venäjä hyökkää, se käy sille hyvin kalliiksi, Scholz tyytyi sanomaan toimittajille lisäten, että Saksa ja Yhdysvallat toimivat "täydessä yhteisymmärryksessä" kriisin ratkaisemiseksi.

Toistaiseksi on ollut epäselvää, olisiko Saksa valmis hyllyttämään ison Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeensa Venäjän kanssa.

Saksa on läntisten liittolaisten kanssa työstämässä pakotepakettia, jossa on mukana useita kohteita, muun muassa Nord Stream 2.

Nord Stream 2 -kaasuputken on määrä tuoda venäläisen Gazpromin maakaasua Itämeren ali Saksaan. Putki kulkee Venäjältä Laukaansuulta (venäjäksi Ust-Luga) Leningradin alueelta Saksan Greifswaldiin. Kaasuputki valmistui syyskuussa, mutta se ei ole vielä saanut käyttölupaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka