Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Niikko luopuu ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuudesta – "Myönnän avoimesti, että tänä aamuna julkaisemani twiitti oli huolimattomasti muotoiltu"

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) luopuu tehtävästään. Niikko ilmoittaa tiedotteessa eroavansa tehtävästään huomisessa valiokunnan kokouksessa ja jättävänsä paikan eduskuntaryhmän täytettäväksi. Hän myös avaa ratkaisuaan.

– Myönnän avoimesti, että tänä aamuna julkaisemani twiitti oli huolimattomasti muotoiltu. On itsestään selvää, että puolustan Ukrainan suvereniteettia ja Suomen ulkopoliittista linjaa. Jokaisella maalla on itsenäinen oikeus päättää, hakeeko Nato-jäsenyyttä vai ei. Pohjimmainen huoleni on, onnistutaanko täysimittainen sota välttämään diplomatialla, Niikko sanoo.

Niikko julkaisi tiistaiaamuna pikaviestipalvelu Twitterissä viestin, joka on herättänyt runsaasti vastareaktioita julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa.

– Nyt pitäisi sitten Macronin tai jonku muun astua julkisuuteen ja sanoa että Ukraina ei liity Natoon. Muutoin neuvottelut ei onnistuneet Venäjän näkökulmasta ja seuraukset on karmivat. Eikö Lännestä löydy yhtä viisasta päämiestä joka Venäjän tuntee?, sittemmin poistetussa tviitissä luki.