Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sampo teki viimeisellä vuosineljänneksellä tavoitteita vahvemman tuloksen, maksaa 4,10 euroa osakkeelta

Sampo -konsernin tulos ennen veroja oli loka-joulukuussa 1 197 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden vastaavana aikana tulos oli 675 miljoonaa euroa tappiollinen.

Koko vuoden tulos ennen veroja kasvoi 3 171 miljoonaan euroon edellisvuoden 380 miljoonasta eurosta. Ilman satunnaisia eriä tulos oli 2 189 miljoonaa euroa, missä on tuntuvaa kasvua edellisvuoden 1 541 miljoonaan euroon.

Sammon Nordea -omistuksen alenemiseen ja Norda x-omistuksen muutokseen liittyvät vaikutukset katsotaan konsernin osinkopolitiikan mukaisesti satunnaisiksi eriksi. Sampo myi viimeisellä vuosineljänneksellä jälleen Nordean osakkeita, ja sen omistusosuus Nordeasta laski loka-joulukuun aikana 10,1 prosentista 6,2 prosenttiin.

Vuoden 2020 viimeisen neljänneksen reipas tappiollisuus liittyi Nordean osakkeista kirjattuun arvonalentumistappioon.

Sammon tulos viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä oli yhtiön mukaan erinomainen ja tavoitteita parempi. Konsernijohtaja Torbjörn Magnussonin mukaan yhtiö edistyi strategisessa tavoitteessaan keskittyä ydinliiketoimintaansa eli vahinkovakuutustoimintaan.

Konsernin väkevää tuloskehitystä tuki Magnussonin mukaan Sammon suurimman tytäryhtiön Ifin erinomainen kannattavuus.

– If ylsi 81,3 prosentin yhdistettyyn kulusuhteeseen ja yhtiön underwriting-tulos oli 891 miljoonaa euroa vuonna 2021 kasvaen vuodentakaisesta 15 prosenttia, kun jätetään koronapandemian vaikutus huomioimatta, Magnusson sanoi tiedotteessa.

Sammon hallitus ehdottaa osinkoa maksettavaksi 4,10 euroa osakkeelta.

Tänä vuonna Sampo odottaa vahinkovakuutusliiketoimintojensa yltävän asetettujen tavoitteiden mukaisiin underwriting-marginaaleihin.