Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TVO: Olkiluoto 3:n sähköntuotanto alkaakin vasta maaliskuussa – turvajärjestelmiä testataan

Olkiluoto 3:n sähköntuotannon aloitus viivästyy aiemmin kerrotusta ajankohdasta, kertoo Teollisuuden Voima Oyj (TVO) tiedotteessa. Viimeksi sähköntuotannon kerrottiin käynnistyvän tässä kuussa. Nyt TVO on kuitenkin ilmoittanut sähköntuotannon alkavan ensi kuussa ja säännöllisen sähkönjakelun heinäkuussa, kerrotaan päivitetyissä tiedoissa.

TVO:n mukaan Olkiluoto 3:n koekäyttövaiheessa havaitut, erityisesti turbiinilaitoksen säätötoimintoihin liittyvät automaation muutostarpeet ja niiden lisätestaukset kestävät aiemmin arvioitua pidempään, minkä johdosta aikataulua on nyt päivitetty. Laitosyksikköä ja sen turvajärjestelmiä testataan ja laitoksen suunnittelun mukaista käyttäytymistä varmistetaan edelleen, TVO kertoo.

STUK kertoi reaktorien tammikuisista pikasuluista

Säteilyturvakeskus (STUK) kertoi aiemmin, että Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin käyttöönottotestien yhteydessä tapahtui tammikuussa kaksi reaktorin pikasulkua.

STUKin mukaan tapahtumien merkitys turvallisuudelle oli niin vähäinen, ettei niitä voitu edes sijoittaa ydinlaitostapahtumien turvallisuusasteikolle.

Ensimmäisen kerran pikasulku tapahtui 14. tammikuuta ja toisen kerran 29. tammikuuta. Helmikuun alussa Teollisuuden Voima (TVO) ilmoitti, että OL3:n sähköntuotannon aloitus viivästyy. Sähköntuotannon oli määrä käynnistyä jo tammikuun lopussa, mutta aloitus siirtyi tuolloin tälle kuulle.

Nyt siis aloitusajankohta on siirretty maaliskuulle. Tarkempaa päivämäärää ei tiedotteessa kerrota. TVO kertoo kuitenkin julkaisevansa myös pörssitiedotteen, jos koekäyttöjakson aikataulu muuttuu yli kolme viikkoa aiemmin ilmoitetusta.