Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste: | Saksan liittokansleri Scholz tapaa Putinin kriittisellä hetkellä, Kanada julisti hätätilan

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Saksan liittokansleri Scholz vierailee Moskovassa

Saksan liittokansleri Olaf Scholz vierailee tänään Moskovassa. Scholzin on määrä tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Saksan liittokansleri saapuu Moskovaan kriittisellä hetkellä, sillä Venäjän pelätään olevan valmis aloittamaan suurhyökkäyksen Ukrainaan.

Scholz tulee Venäjälle Kiovasta, missä hän neuvotteli Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Scholz sanoi ennen ulkomaanmatkaansa, että Venäjä joutuu välittömästi kohtaamaan länsimaiden sanktioita, jos se hyökkää Ukrainaan.

Venäjällä ja Saksalla on kiinteitä taloussuhteita esimerkiksi jo valmistuneen mutta käyttöönottoa odottavan Nord Stream 2 -maakaasuputken vuoksi.

Kanadan pääministeri julisti hätätilan mielenosoitusten lopettamiseksi

Kanadan pääministeri Justin Trudeau julisti maanantaina paikallista aikaa maahan harvoin käytetyn hätätilan. Trudeaun ratkaisun taustalla on lopettaa hätätilan avulla maassa jo viikkoja jatkuneet rekkakuskien aloittamat mielenosoitukset.

Hätätilan julistaminen antaa Kanadan provinsseille ja territorioille lisää keinoja puuttua mielenosoituksiin.

Kanadan Freedom Convoy -protesti alkoi alun perin vastalauseena tiukoille koronatesti- ja eristysvaatimuksille, jotka kohdistuvat Yhdysvaltain rajan yli palaaviin rokottamattomiin rekkakuskeihin. (Lähde: AFP)

Kesätöitä on tarjolla nuorille jopa enemmän kuin ennen koronaa

Nuorille näyttää tänä kesänä olevan tarjolla kesätöitä jopa enemmän kuin ennen pandemiaa. Varsinkin työvoimapulan vaivaama hotelli- ja ravintola-ala näyttää nuorille lupaavalta.

Matkailu- ja ravintolapalvelujen etujärjestö Maran toimitusjohtaja Timo Lappi kertoi STT:lle, että ravintoloihin, hotelleihin, festivaaleille ja huvipuistoihin palkataan ainakin 18 000 kesätyöntekijää, ellei enemmän, jos uusia koronarajoituksia ei tule. Kesätyöntekijöillä paikataan jonkin verran pandemian aiheuttamaa työvoimapulaa.

Kun Duunitori-palvelussa julkaistiin ennen korona-aikaa tammikuussa 2020 yli 5 000 kesätyöilmoitusta, tämän vuoden tammikuussa kesätyöilmoituksia tuli jo yli 8 000. Kesätöitä on kuitenkin alaikäisille tarjolla heikommin kuin 18 vuotta täyttäneille.

Yhdysvaltojen laivaston insinööri myönsi yrittäneensä myydä tietoja sukellusveneistä vieraalle valtiolle

Yhdysvaltojen laivaston insinööri on myöntänyt liittovaltion tuomioistuimessa yrittäneensä myydä tietoja ydinsukellusveneistä vieraalle valtiolle, kertoo Yhdysvaltojen oikeusministeriö. Insinööriä odottaa 12,5–17,5 vuoden vankeustuomio.

Oikeusdokumenteista ei selviä, mille maalle mies oli yrittänyt myydä tietoja. Sen sijaan niistä selvisi, että kyseessä oli Yhdysvaltojen liittolainen, jossa valtakieli ei ole englanti.

Oikeusministeriön lausunnon mukaan insinööri oli työskennellyt vuodesta 2012 lähtien Virginia-luokan sukellusveneiden ydinreaktorien suunnittelun parissa. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltalaisnäyttelijä sai 20 vuotta vankeutta huijattuaan Hollywood-sijoittajilta yli puoli miljardia dollaria

Yhdysvaltalaisnäyttelijä on saanut 20 vuoden vankeustuomion huijattuaan 650 miljoonaa dollaria eli noin 575 miljoonaa euroa Hollywood-sijoittajilta.

35-vuotias näyttelijä kertoi sijoittajille edustavansa elokuvia ja sarjoja tuottavia yrityksiä, kuten HBO:ta ja Netflixiä.

Seitsemän vuoden ajan näyttelijä oli tarjonnut sijoittajille väärennettyjä sopimuksia, joista hän lupasi suuria tuottoja puolen vuoden tai vuoden päästä. Aiemmin huijaamilleen hän maksoi takaisin uusilta sijoittajilta saamillaan rahoilla. (Lähde: AFP)

Suomalaisurheilijoita tänään neljässä lajissa Pekingin olympialaisissa

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa yhdistetyssä, ampumahiihdossa, freestylessa ja taitoluistelussa.

Simo Peltola on freestylen slopestylen miesten karsinnoissa, jotka alkavat Zhangjiakoussa Suomen aikaa kello 6.30. Ampumahiihdossa on miesten 4x7,5 kilometrin viesti. Suomi kisaa joukkueella Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuomas Harjula. Viesti alkaa kello 8.30.

Yhdistetyssä Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho ja Perttu Reponen hakevat menestystä Zhangjiakoussa suurmäen kilpailussa, jonka mäkiosuus alkaa kello 10 ja kymmenen kilometrin hiihto kello 12.30. Taitoluistelija Jenni Saarinen liukuu Pekingin olympiajäälle yksinluistelun lyhytohjelmassa, joka alkaa kello 12.