Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairin matkustamohenkilökuntaa koskevaan työriitaan sovintoehdotus, osapuolten vastaukset huomenna

Valtakunnansovittelija on antanut sovintoehdotuksen Finnairin matkustamohenkilökuntaa koskevaan työriitaan, kertoo Valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä . Osapuolten vastaukset saadaan huomenna iltapäivällä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT jätti viime viikolla Finnairin matkustamohenkilökuntaa koskevan työtaisteluvaroituksen Palvelualojen työnantajat Paltalle. AKT:n mukaan syynä varoitukselle olivat Finnairin vaatimat leikkaukset palkkaukseen ja työehtoihin.

Lakko osuisi hiihtolomiin

Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan työriidan osapuolet ovat työstäneet sopua tiiviisti lakon välttämiseksi ja turvallisten lentojen mahdollistamiseksi "sinivalkoisin siivin".

Palta jakoi twiitin saatteella , jossa se kiitti rakentavasta sovittelusta ja kertoi antavansa työnantajapuolen vastauksen huomenna.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kertoi niin ikään Twitterissä , että AKT:n hallitus käsittelee sovintoesitystä huomenna kello 12.

Toteutuessaan työtaistelun olisi määrä alkaa 22. helmikuuta ja päättyä 8. maaliskuuta. Lakko osuisi koulujen hiihtolomiin.