Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tietoturvayhtiö F-Secure jakautuu – kuluttaja- ja yritysliiketoiminnot eri yhtiöihin

Tietoturvayhtiö F-Secure on jakautumassa kahtia kuluttajatietoturva- ja yritystietoturvayhtiöiksi. Yhtiön hallitus esittää, että kuluttajapuolelle perustetaan uusi yhtiö, jonka nimeksi tulee F-Secure. Nykyinen yhtiö vaihtaa nimensä WithSecureksi , jonka tehtävänä on huolehtia yritysliiketoiminnasta.

Jakautumiseen on sitoutunut hieman yli puolet F-Securen äänivallasta. Jakautumisesta päättää F-Securen yhtiökokous. Jakautumisen on määrä toteutua kesäkuun lopussa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kertoo tiedotteessa, että optimaalista liiketoimintarakennetta F-Securelle on harkittu jo jonkin aikaa.

– Molemmat liiketoiminnat ovat saavuttaneet 100 miljoonan euron liikevaihdon, joten on mielestämme oikea aika niin asiakkaidemme, henkilöstömme kuin osakkeenomistajiemme kannalta ehdottaa F-Securen kuluttajatietoturvaliiketoiminnan eriyttämistä, hän sanoo.

– Olen todella tyytyväinen voidessani kertoa suunnittelemastamme kuluttajatietoturvaliiketoimintamme eriyttämisestä. Uskon, että nyt olisi oikea aika toteuttaa tämä muutos liiketoiminnassamme, mikä loisi kaksi hienoa, hyvässä kehitysvaiheessa olevaa yhtiötä, arvioi puolestaan toimitusjohtaja Juhani Hintikka tiedotteessa.

Hänen mukaansa kahdessa erillisessä yhtiössä voidaan palvella loppuasiakkaita entistä paremmin.

Siilasmaa jatkaa yritysturvayhtiön hallituksen puheenjohtajana

Tarkoituksena on, että uuden kuluttajatietoturvayhtiö F-Securen hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Pertti Ervi ja toimitusjohtajaksi Timo Laaksonen.

Tarkoituksena on myös, että Siilasmaa jatkaa WithSecureksi muuttuvan yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja Hintikka toimitusjohtajana.

Nykyisen F-Securen osakkeenomistajista 50,6 prosenttia on sitoutunut peruuttamattomasti tavanomaisin edellytyksin äänestämään yhtiökokouksessa jakautumisen puolesta.

Nämä omistajat ovat Siilasmaa, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö sekä keskinäiset eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen, Elo, Varma ja Kaleva .

Oikaistu liikevoitto ja liikevaihto kohenivat

F-Securen oikaistu liikevoitto nousi viime vuonna 25,3 miljoonaan euroon toissa vuoden 22,9 miljoonasta eurosta. Liikevaihto koheni seitsemän prosenttia 236 miljoonaan euroon.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä oikaistu liikevoitto kohosi 4,7 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 4,3 miljoonasta eurosta.

– Olen melko tyytyväinen jatkuvan vuosilaskutuksen kehitykseen vuoden 2021 aikana. Pilvipohjaisten yritystietoturvatuotteidemme jatkuva vuosilaskutus kasvoi 34 prosenttia edellisestä vuodesta ja oli 60,9 miljoonaa euroa, Hintikka kertoo.

Hänen mukaansa yritystietoturvatuotteiden neljäs vuosineljännes oli erityisen vahva ja kuluttajatietoturva jatkoi hyvää suoriutumistaan. Sen sijaan kyberturvallisuuskonsultoinnin liikevaihto laski.