Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Touhula-päiväkodit siirtyivät johdon omistukseen – työ jatkuu entiseen tapaan ketjun 117 päiväkodissa

Touhula -päiväkotiketjun pääomistaja EQT ja yhtiön johto ja hallitus ovat sopineet yritysjärjestelystä, jossa yhtiön omistus on helmikuun alussa siirtynyt nykyiselle johdolle ja hallitukselle.

Lisäksi noin sadan työntekijän joukolle tarjotaan mahdollisuus tulla yhtiön omistajiksi. Tarkoitus on, että päiväkotien johtajat voivat omistaa osan päiväkodistaan. Omistajuutta tarjotaan myös varhaiskasvatuksen erityisopettajille ja tukipalvelujen henkilöstölle. Jatkossa yhtiön hallitukseen valitaan kaksi henkilöstön edustajaa.

– Tavoitteenamme tietysti on, että Touhula toimii kannattavasti ja voimme palkita siitä työn tekijöitä eli omistajia ja henkilöstöä, sanoi Touhulan toimitusjohtaja Sari Saari tiedotteessa.

Touhula-ketju joutui talousvaikeuksien takia yrityssaneeraukseen keväällä 2020. Prosessi päättyi marraskuussa. Viime vuoden syyskuussa päättyneet yt-neuvottelut johtivat toiminnan päättymiseen 13 päiväkodissa. Ketjussa on nykyisin 117 päiväkotia eri puolilla maata.

Saaren mukaan omistusjärjestelyn alla Touhulan tilanne on vahva ja vakaa. Yhtiön taloudellinen pohja on vahvistunut merkittävästi loppuvuoden 2021 aikana.