Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karjalainen: Anu Vehviläinen ei asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa

Keskustan kansanedustaja Anu Vehviläinen ei asetu enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. 58-vuotias Vehviläinen kertoo Karjalaiselle, että hänellä ei ole vielä minkäänlaisia suunnitelmia siitä, mitä hän aikoo ryhtyä eduskuntatyön jälkeen tekemään.

Vehviläisen mukaan päätös syntyi pitkän ja huolellisen harkinnan jälkeen. Sitä vauhditti keskustan Pohjois-Karjalan piirin päätös, jonka mukaan esitykset ensi vuoden eduskuntavaalien ehdokkaista tulee tehdä 18. maaliskuuta mennessä. Näin ehdokkuutta harkitseville jää aikaa miettiä lähtöään, Vehviläinen perustelee.

Vehviläinen luopui helmikuun lopulla eduskunnan puhemiehen tehtävästä.

Poliittisen uransa aikana Vehviläinen on ollut liikenneministerinä vuodet 2007–11 Matti Vanhasen (kesk.) ja Mari Kiviniemen (kesk.) hallituksissa ja kunta- ja uudistusministerinä Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa vuosina 2015–19. Hän toimi eduskunnan puhemiehenä kesäkuusta 2020 tämän vuoden helmikuun alkuun.

Vehviläisen lisäksi keskustan Savo-Karjalan kansanedustajista myös Hanna-Kaisa Heikkinen on jättäytymässä pois eduskuntavaaleista. Vehviläinen näkee kahden istuvan kansanedustajan sivuun siirtymisen puolueelle mahdollisuutena, ei uhkana.

– Keskustan pitää saada uusia ihmisiä mukaan, tilan antamisella voi olla veret liikkeelle laittavaa voimaa.