Boris Johnson on antanut vastauksensa Britanniaa kuohuttaneita koronajuhlia koskevaan poliisin kyselyyn

Britannian pääministeri Boris Johnson on toimittanut vastauksensa poliisin lähettämään kyselyyn, joka liittyy koronasulkujen aikana pääministerin virka-asunnossa Downing Streetillä pidettyihin juhliin. Asiasta kertoi perjantaina pääministerin kanslia.

Poliisi tutkii väitteitä, joiden mukaan Johnson on osallistunut kokoontumisiin, jotka ovat rikkoneet Britannian tiukkoja koronarajoituksia.

Koronasulkujen aikaiset juhlat ovat kuohuttaneet Britanniassa ja myös useat konservatiivipuolueen parlamentaarikot ovat vaatineet julkisesti pääministerin eroa. Niin ikään konservatiiveja edustava Johnson kiistää väärinkäytökset.

Poliisi kertoi viime viikolla, että virallisia kyselylomakkeita oli lähdössä yli 50 ihmiselle. Heitä pyydettiin kertomaan tekemisistään vuosina 2020 ja 2021 järjestettyjen tapahtumien ajankohtina. Poliisin tutkinnassa on ainakin 12 Downing Streetillä järjestettyä juhlaa.

Johnson voi saada sakkorangaistuksen, jos hän ei pysty tarjoamaan uskottavaa syytä sille, miksi hän on ollut koronasulkujen aikaan järjestetyissä tapahtumissa.

Johnson on myöntänyt olleensa paikalla ainakin yhdessä tällaisessa juhlassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka