Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media: USA varoittanut Ukrainaa Venäjän pian tapahtuvasta täysimittaisesta hyökkäyksestä

Yhdysvaltain hallinto on varoittanut Ukrainaa Venäjän pian tapahtuvasta täysimittaisesta hyökkäyksestä, kertoivat yhdysvaltalaismediat Newsweek ja CNN . Ne perustavat tietonsa ukrainalaisiin, yhdysvaltalaisiin ja läntisiin asiaa tunteviin lähteisiin.

CNN:n tietojen mukaan varoitus on annettu Ukrainalle tiistaiaamuna. Newsweekin mukaan hyökkäys tapahtuisi parin vuorokauden kuluessa.

Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyiä lähellä oleva lähde vahvisti Newsweekille Yhdysvaltain varoituksen. Hän kuitenkin totesi, että tämä oli jo kolmas kerta kuukauden aikana, kun Ukrainaa on kehotettu valmistautumaan uhkaaviin laajoihin sotatoimiin.

Biden ilmoitti Nord Stream 2:een liittyvistä pakotteista

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti keskiviikkoiltana Suomen aikaa Nord Stream 2 -kaasuputkeen liittyvistä pakotteista.

Pakotteiden kohteena ovat kaasuputken valmistajat.

Bidenin ilmoitus tuli päivä sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Olaf Scholz oli kertonut, että Saksan ja Venäjän välinen Nord Stream 2 -kaasuputkihanke keskeytetään.

Ukrainan hallituksen verkkosivustoja vastaan tehty kyberhyökkäys

Ukrainassa hallituksen ja ulkoministeriön verkkosivustoja vastaan on tehty kyberhyökkäys, kertoo varapääministeri Myhailo Fedorov uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hänen mukaansa myös useita pankkeja vastaan hyökättiin.

Fedorovin mukaan haittojen minimoimiseksi joidenkin nettisivustojen liikenne oli vaihdettu toiselle palveluntarjoajalle.

Viranomaiset kertoivat tällä viikolla saaneensa varoituksia, joiden mukaan hakkerit olivat valmistelemassa suuria hyökkäyksiä hallituksen virastoja, pankkeja ja puolustussektoria vastaan..

Nato-maa Turkki ei hyväksy toimia Ukrainan alueellista koskemattomuutta vastaan

Ukrainan Zelenskyi sanoi pyrkivänsä edelleen diplomatian avulla ulos kriisistä ja toivotti tervetulleeksi Turkin tarjouksen toimia sovittelijana mahdollisissa neuvotteluissa Ukrainan ja Venäjän välillä.

Turkin mukaan se ei hyväksy mitään toimia Ukrainan itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta vastaan. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan oli kertonut maansa kannasta keskiviikkona puhelinkeskustelussa Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

Turkki on Naton jäsenmaa, ja sillä on ystävälliset suhteet sekä Ukrainaan että Venäjään.

Puhelinkeskustelun aikana Erdogan oli sanonut, että "sotilaallinen konflikti ei hyödytä ketään" ja että Turkki asettaa etusijalle diplomatian ja dialogin.

– Turkki on valmis tekemään osansa jännitteiden vähentämiseksi ja rauhan ylläpitämiseksi, Erdogan oli sanonut Putinille.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP