Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin pörssi rajussa laskussa, öljyn hinta yli 100 dollarin haamurajan

Aasian osakemarkkinat ovat olleet torstaina laskussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Japanin pörssin laaja Nikkei 225 -indeksi on laskenut 1,8 prosenttia, ja Kiinassa Shanghain pörssi-indeksi on laskenut torstaiaamun aikana 3,4 prosenttia.

Aasian pörssejä yleisesti kuvaava MSCI Asia Pacific -indeksi oli aamulla 2,8, prosentin laskussa ja alimmillaan sitten marraskuun 2000. Myös Euroopan pörssien odotetaan avautuvan laskevissa merkeissä. Helsingin pörssin ensimmäiset noteeraukset avautumisen jälkeen olivat nelisen prosenttia miinuksella.

Raakaöljyn hinta on rikkonut sadan dollarin hintarajan tynnyriltä ensi kertaa seitsemään vuoteen. Brent-raakaöljyn hinta oli noussut 102,21 dollariin tynnyriltä. Nousua eilisestä on noin 5,5 prosenttia. Myös maakaasun hinta on ollut nousussa. Kullan hinta on noussut torstaiaamuna 1,6 prosenttia, hopean 1,8 prosenttia ja palladiumin 3,5 prosenttia.

Valuuttamarkkinoilla euro on heikentynyt muita valuuttoja vastaan, jeniä vastaan noin prosentin ja dollaria vastaan noin 0,7 prosenttia. Rupla on heikentynyt dollaria vastaan 8,7 prosenttia.