Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Macron ja Putin keskustelivat Ukrainasta – Ranskan presidentti vaati Venäjää pysäyttämään sotatoimet

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat käyneet puhelinkeskustelun Ukrainan tilanteesta. Asiasta kertoivat sekä Kreml että Macronin kanslia.

Ennen puhelinkeskustelua Putinin kanssa Macron oli keskustellut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa, ja koordinoi tämän kanssa puhelunsa Putinille.

– Presidentti soitti Vladimir Putinille vaatiakseen Venäjän sotilasoperaatioiden välitöntä pysäyttämistä, ja huomauttaakseen että Venäjää uhkaavat massiiviset pakotteet, Macronin kanslia sanoi.

Kremlin lausunnossa sanottiin, että presidentit "vaihtoivat näkemyksiä vakavasti ja suorasti". Putin oli perustellut syitä, miksi Venäjä aloitti "erityisen sotilaallisen operaation".

Macron on ainoana länsijohtajana pyrkinyt pitämään keskusteluyhteyttä Putiniin yllä kriisin kärjistyessä sotilaallisesti.

Aiemmin torstaina Macron sanoi puheessaan ranskalaisille, että Venäjän hyökkäykseen vastataan voimakkaasti. Hän kuvaili Putinin hyökkäystä Ukrainaan "käännekohdaksi Euroopan ja maamme historiassa", jolla olisi pitkäkestoiset vaikutukset.

Illalla Macron osallistui EU:n huippukokoukseen, jossa EU-johtajat sopivat uusista Venäjään kohdistuvista pakotteista.