Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14-vuotiasta lahtelaistyttöä pahoinpideltiin monin tavoin, kertoo poliisi – tapahtumia myös kuvattiin

Lahtelainen 14-vuotias tyttö joutui monenlaisen väkivallan kohteeksi viime vuoden joulukuussa Kiveriön kaupunginosassa, kertoo Hämeen poliisi. Väkivaltaa myös kuvattiin. Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole, että materiaalia olisi jaettu sosiaalisen median kanavissa.

– Väkivallantekojen taustalla on poliisin näkemyksen mukaan ihmissuhteeseen liittyvä seikka, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Lila Havusela poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan 14-vuotiasta muun muassa uhattiin teräaseilla, viillettiin käteen ja hänen kättään poltettiin hellalla. Hänet pakotettiin juomaan klooria sekä syömään tupakannatsa ja virtsaista lunta. Lisäksi tyttö heitettiin jaloista ja käsistä kiinni pitämällä jyrkänteeltä alas.

Poliisikoira löysi tytön metsästä, minkä jälkeen hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Etelä-Suomen Sanomien mukaan tyttö oli sairaalassa yli kymmenen päivää.

Rikoksista epäillään 19-vuotiasta lahtelaista miestä, saman ikäistä naista sekä 18-vuotiasta lahtelaista miestä. Rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä pahoinpitely ja törkeä ryöstö.

Väkivalta tapahtui poliisin mukaan 19-vuotiaan miehen asunnossa, kerrostalon pihapiirissä sekä lähellä kerrostaloa, jossa 18-vuotias mies asuu.

Epäillyt rikokset ajoittuvat joulukuun 13. päivän vastaiseen yöhön. Esitutkinta on nyt valmistunut, ja tapaus siirtyy syyttäjän harkittavaksi.