Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläinen öljyjätti Lukoil vaatii Ukrainan sodan pysäyttämistä

Venäläinen öljyjätti Lukoil vaatii kannanotossaan pysäyttämään Ukrainan sodan. Lukoil on Venäjän suurimpia yrityksiä.

Uutistoimisto AFP:n ja Reutersin mukaan Lukoilin kannanotto on julkaistu yhtiön nettisivuilla. Lukoilin sivut olivat Suomen aikaa torstaina alkuillasta kaatuneet, joten kannanottoa ei ollut mahdollista päästä lukemaan.

AFP:n siteeraaman kannanoton mukaan Lukoil vaatii sotilaallisen konfliktin välitöntä päättämistä ja kertoo tukevansa sodan ratkaisua neuvotteluiden ja diplomatian kautta. Lukoil myös ilmoitti jatkavansa "luotettavaa energianjakelua kaikille asiakkailleen maailmassa".

Joitakin ulkomailla asuvia venäläisiä oligarkkeja on ottanut kantaa Ukrainan sotaan ja kritisoinut sitä. Lukoil on yksi ensimmäisistä venäläisistä suuryrityksistä, jotka ovat puhuneet sotaa vastaan. Sen pääjohtajana toimii venäläinen oligarkki Vagit Alekperov.

Länsi on asettanut Venäjälle tiukkoja talouspakotteita, jotka ovat iskeneet Venäjän talouteen. Pakotteet aiheuttivat muun muassa Moskovan pörssin sulkemisen.