Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunnuntai on laajalti aurinkoinen, viikko alkaa vaihtelevassa säässä

Maan etelä- ja keskiosassa on tänään aurinkoista, pohjoisosassa on pilvisyyttä ja heikkoja lumisateita, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Tänään on nätti ulkoilusää maan etelä- ja keskiosissa, jos aurinkoa kaipaa, päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen sanoo.

Myöhemmin sunnuntaina maan itäosaan virtaa kylmempää ilmaa.

– Maanantaina on luvassa vaihtelevaa säätä. Se on enimmäkseen pakkaspäivä koko maassa.

Maanantaina lännestä on tulossa lumisadealue etenkin maan pohjoisosaan. Sateita tulee illemmalla myös maan länsiosissa. Sateet heikkenevät yön aikana ja liikkuvat itään.

– Tiistaina lännessä voi olla aurinkoista, itäisessä Suomessa on mahdollisesti hieman pilvisempää, ja siellä saadaan myös heikkoja lumisateita, Tuovinen sanoo.

Lännessä lämpötila voi nousta plussan puolelle, Lounais-Suomessa noin viiteen asteeseen. Idässä ja pohjoisessa lämpötila pysyy edelleen pakkasen puolella.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen mahdollisesti liukkaasta ajokelistä maanantai-illasta alkaen Länsi-Lappiin lumisadealueeseen liittyen. Varoitus on voimassa tiistain ajan.

Poutasää palaa keskiviikkona

Tiistain jälkeen on luvassa taas poutaa.

– Keskiviikkona ei ole tulossa mitään sadealueita. Se on vielä melko kylmä päivä ja sää on yleiskuvaltaan aurinkoinen ja poutainen myös keskiviikosta eteenpäin. Loppuviikkoa kohti sää myös lämpenee, Tuovinen sanoo.

– Öisin lämpötila pysyy kuitenkin vielä pakkasella, joten lumi ei pääse sulamaan niin nopeasti vaan lunta haihtuu päivällä auringon lämmittäessä ilmaa.

Tuovisen mukaan tämä on jalkakäytävien kunnossapidon kannalta hankalaa, koska hiekka painuu jään sisälle auringon sulattaessa jäätä päivällä.