Mika Aaltola maalasi synkän kuvan Venäjän uhasta Suomeen – "On syytä aloittaa viivyttelemättä valmistelut yhteiskunnan mobilisoimiseksi"

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola esitti maanantaiaamuna Twitter-tilillään näkemyksiään Suomeen kohdistuvasta uhasta tulevina vuosina. Hän sanoo suoraan, että pitää varteenotettava skenaariona sitä, että Venäjän aseellinen painostus kohdistuu Suomeen muutaman vuoden sisällä.

– Aikaa ei kannata haaskata hätäilyyn, eikä unohtaa malttia, heittäytyä tunteiden varaan. Kuukaudet pitää käyttää strategiseen päättäväisyyteen, Aaltola kirjoittaa.

Hänen mukaansa Suomessa on syytä aloittaa viivyttelemättä valmistelut yhteiskunnan mobilisoimiseksi.

– Puolustuskykyämme on kasvatettu ja siihen nyt satsataan. Läntisiä sidoksia on määrätietoisesti sementoitava, Aaltola avaa näkemyksiään.

Aaltola muistuttaa, että miltei yksin jääminen on lohduton prosessi, kuten Kiovan kaduilla ymmärretään.

– Onneksi meillä on aikaa, malttia ja kykyä ohjata valtiolaivaa. Onneksi Ukrainan kansa taistelee uuvutussotaansa. Se ostaa meille aikaa.

Aaltola on julkaissut kaikkiaan kymmenen kohdan arvion Venäjän toimintaan ja Suomen varautumiseen liittyen. Hän muun muassa muistuttaa, että ukrainalaisten auttaminen on kunniavelan maksua.

– Edessä on suuri evakkoaalto Ukrainasta. Siihen kannattaa työpaikoilla ja yhteiskunnassa varautua, Aaltola kirjoittaa Twitterissä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka