Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Venäläisten jättimäinen sotilaskolonna on yhä pysähdyksissä Kiovan pohjoispuolella – Britannian asevoimien komentaja: "Kuuluu tarinoita, että sotilaat leiriytyvät ympäristön metsiin"

Kiovan pohjoispuolella oleva venäläinen 60 kilometriä pitkä sotilaskolonna on yhä pysähdyksissä. Brittien yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa Britannian asevoimien komentaja Tony Radakin sanoo, että kolonnaa vastaan on hyökätty ja se on jumissa. Venäläissotilaiden moraali on alkanut Radakinin mukaan rapistua.

– Kuuluu tarinoita, että sotilaat eivät halua enää pysyä ajoneuvoissa, vaan leiriytyvät ympäristön metsiin, Radakin kertoo.

Radakinin mukaan Venäjä ei ole operoinut 2. maalimansodan jälkeen tässä mittakaavassa, ja sen on vaikea yhdistää eri aselajeja toimimaan keskenään.

Radakin kertoo, että Ukrainan aiheuttamat tappiot Venäjälle ovat suuria, vaikka hän ei osaa sanoa, pitääkö Ukrainan ilmoittama 10 000 miehen tappio paikkaansa. Radakinin mukaan Venäjän armeija on epäonnistunut hyökkäyksen toteuttamisessa ja joukkojen huollossa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Verkkouutiset.