Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sodan asiantuntijan Martti J. Karin luennosta tuli jättihitti – venäläistä mielenmaisemaa valaisevalla videolla nyt jo lähes puoli miljoonaa katsojaa

Eversti (evp) Martti J. Karin luennot ja terävät analyysit Ukrainan tilanteesta ovat herättäneet ansaittua huomiota ympäri Suomen.

Karin venäläisten mielenmaisemaa valottava luento "Venäläinen strateginen kulttuuri – miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii?" on saanut jo 411 000 katsojaa videopalvelu Youtuben kautta. Kun mukaan otetaan myös Jyväskylän yliopiston Moniviestin, nousee katsojaluku jo 480 000:een.

Kari iloitsi myös viime viikolla Twitterissä saaneensa kahdessa viikossa 10 000 uutta seuraajaa. Yhteensä hänellä on seuraajia Twitterissä jo 15 800.

Kari on filosofian tohtori ja entinen pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö. Hän on palvellut vuosina 2004–2007 puolustusasiamiehenä Puolassa ja Ukrainassa ja strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelupalveluiden reformissa vuonna 2020.

Keskisuomalaisessa Kari on analysoinut Ukrainan sodan kulkua sen alusta saakka kolumneissaan.

Voit katsoa Karin vuonna 2018 pitämän luennon alta.

Juttua korjattu 8.3. kello 6.09: Yleisöluento on kerännyt 411 000 katsojaa videopalvelu YouTubessa, ei tilaajaa.