Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kuvottavaa toimintaa" – verkkokauppa Amazon mykistää myymällä Venäjän armeijan Z-tunnuksella varustettuja paitoja

Verkkokaupan jättiläinen Amazon kerää kaikkialta maailmasta kitkeriä kommentteja myymällä "Venäjän armeijan Z-symbolilla varustettuja paitoja". Amazon mainosti ainakin vielä tiistaina, että Z-paitojen valikoima on laaja ja että hinnat alkavat 11,99 dollarista.

Internetin kommenteissa Amazonia syytettiin pöyristyttävästä yrityksestä rahastaa sodalla. Monet verkkokirjoittajat muistuttivat, että tämä on sama Amazon, joka on ollut syytettyjen penkillä esimerkiksi veronkierrosta ja työntekijöidensä huonosta kohtelusta.

"Kysymys Amazonille: tuetteko Venäjän sotaponnistuksia?", kysyi eräs kirjoittaja verkossa.

"Kuulin, että Amazon myy Venäjän armeijan tunnuksilla varustettuja asusteita. En uskonut väitettä, mutta totta se on. Kuvottavaa toimintaa. Poistakaa ne heti myynnistä", kirjoitti toinen.

Amazon.com-verkkokaupan perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja on Jeff Bezos, joka on talouslehti Forbesin mukaan maailman rikkain yksityishenkilö.

Z-tunnus on yleistynyt esimerkiksi venäläisissä panssarivaunuissa, sotilasajoneuvoissa, siviiliautoissa ja kerrostalojen seinissä. Alkujaan Z:n tarkoitus oli ilmeisesti estää niin sanottu "ystävällinen tuli" eli oman sotilashenkilön tai -kaluston ampuminen vahingossa. Z tulee ilmeisesti sanoista Za pobedy (voitolle).