Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kuvasi alastomia ihmisiä salaa uimahallin pukutiloissa – hakeutui myös lastenhoitajaksi verkkosivuston kautta

Mies kuvasi uimahallin pukutiloissa salaa lukuisia videoita alastomista ihmisistä viime syksynä Helsingissä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen miehen keskiviikkona teoista vankeuteen. Tuomion mukaan mies kuvasi useilla eri kerroilla videoita uimahallin pukutiloista. Osassa videoista näkyi myös lapsia.

Lisäksi mies tuomittiin siitä, että hän oli hankkiutunut tapahtuma-aikaan 8–9-vuotiaan lapsen kotiin lastenvahdiksi ja ollut tämän luona yötä. Mies oli tehnyt lastenhoitosivustolle tilin väärällä nimellä ja sopinut lastenhoidosta lapsen äidin kanssa.

Yhden hoitokerran yhteydessä mies oli nukkunut lapsen vieressä, kun lapsi oli ollut alasti. Lisäksi hän oli kuvannut lasta.

Mies oli tekojen aikaan koeajalla rangaistuksesta, joka tuli useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Miehen hallusta löytyi useita videoita

Kotietsinnässä miehen hallusta löytyi myös internetistä ladattuja videoita, joissa oli alastomia ihmisiä.

Käräjäoikeudessa mies tunnusti pääosin häntä vastaan nostetut syytteet. Internetistä ladattujen videoiden osalta hän kuitenkin kiisti rikoksen ja kertoi videoissa olleen kyseen nudismista. Osan aineistosta hän kertoi kuvanneensa vahingossa, osan poistaneensa pian kuvaamisen jälkeen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen syytteistä, joista syyttäjä vaati hänelle rangaistusta. Alastoman lapsen vieressä nukkuminen ei kuitenkaan ollut oikeuden mukaan "seksuaalisesti olennainen teko". Tämän osalta syyte hylättiin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Toni Tapio Mustoselle, 26, kaksi ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, useasta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, useasta salakatselusta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Tuomion pituudessa huomioitiin myös hänen aiempi jäännösrangaistuksensa.

Hänet tuomittiin menettämään valtiolle myös muun muassa matkapuhelimensa ja älykellonsa rikoksentekovälineenä.