Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Ministeri Leppä ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin – MT:n mukaan hän on valmis jättämään ministerin tehtävänsä ennen hallituskauden loppua

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ei lähde enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa, uutisoivat Yle ja Maaseudun Tulevaisuus (MT) perjantaina. Lepän mukaan 23 vuoden pituinen kausi kansanedustajana riittää. Hän sanoo haluavansa antaa tilaa nuoremmille vastuunkantajille.

– Olen nyt osani tehnyt. Vuodet ovat olleet hyviä, mutta haluan viettää nyt aikaa myös kotona perheen kanssa. Minua tarvitaan myös täällä, hän kertoi MT:lle.

Lisäksi Leppä sanoo MT:lle olevansa valmis jättämään ministerin tehtävänsä ennen hallituskauden loppua, jos keskustan johto haluaa vaihtaa tehtävään vielä uuden henkilön.

Pertunmaalainen Leppä, 62, on ollut kansanedustajana yhtäjaksoisesti vuodesta 1999. Hän on toiminut maa- ja metsätalousministerinä Juha Sipilän (kesk.), Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallituksissa vuodesta 2017.

Ammatiltaan Leppä on maanviljelijä.