Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dmitri Medvedev: Sosiaalisen median on todistettava hyvä asenteensa voidakseen jatkaa Venäjällä – "YouTube on muuttunut täysin vainoharhaiseksi"

Estetyt sosiaalisen median alustat kuten Instagram ja Facebook voivat ehkä jatkaa Venäjällä, jos ne "todistavat käytännössä hyvän asenteensa Venäjää kohtaan".

Näin totesi Venäjän aiempi presidentti, nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev Telegram-kanavallaan perjantaina. Vaikka Venäjä on estänyt viime aikoina länsimaisia sosiaalisen median alustoja, niihin on ainakin toistaiseksi ollut mahdollista päästä VPN-yhteyden kautta.

Medvedev kertoo itsekin käyttävänsä sosiaalista mediaa työssään ja vapaalla.

– Se mahdollistaa omien näkemystensä nopean ja vapaan ilmaisun ja jakamisen. Se on korvaamaton toimittajille, tiedemiehille, lääkäreille ja poliitikoille, Medvedev kirjoittaa.

– Mutta viime aikoina kävi selväksi, että esimerkiksi suuri Meta-konserni (Facebookin emoyhtiö) noudattaa vain omia sääntöjään. .. He rakensivat imperiumin ja ottivat siihen mukaan miljardeja ihmisiä. He hallinnoivat sitä lakien ja muun viranomaissääntelyn ulkopuolella.

Medvedevin mukaan Venäjä on "kalifornialaisille ja heidän Washingtonin mentoreilleen yksi koekenttä, ei sen enempää".

Aiempi presidentti kritisoi myös, kuinka "YouTube on muuttunut täysin vainoharhaiseksi", sillä "he päättivät heittää Venäjän verkosta".

Telegram-kanavallaan Medvedev kritisoi, etteivät amerikkalaiset sosiaalisen median alustat kunnioita venäjän lainsäädäntöä.

– Omia alustoja on anglosaksisen maailman lisäksi myös Venäjällä ja Kiinassa, Medvedev toteaa ja sanoo, että "niiden kehittämistä on hyvä jatkaa".

– Palatakseen heidän (amerikkalaisten sosiaalisen meidän alustojen) on todistettava hyvä suhtautumisensa Venäjään ja sen kansalaisiin.

Telegram on venäläistaustainen sosiaalisen median alusta.