Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kuusi ihmistä kuoli Belgiassa auton ajettua karnevaalikulkueessa olleiden ihmisten päälle

Belgiassa ainakin kuusi ihmistä kuoli, kun auto törmäsi väkijoukkoon lähellä La Louvieren kaupunkia sunnuntaiaamuna. Lisäksi yli 20 ihmisen kerrottiin loukkaantuneen. Viranomaisten mukaan teon ei uskota liittyvän terrorismiin.

Törmäys tapahtui Strepy-Bracquegniesissa noin 50 kilometriä Brysselistä etelään aamukuudelta Suomen aikaa, kun kovaa vauhtia kulkenut auto ajoi karnevaalikulkueessa olleiden ihmisten päälle.

La Louvieren pormestarin Jacques Gobertin mukaan väkijoukossa oli 150–200 ihmistä.

– Tutkinnan tässä vaiheessa tiedämme, että ajoneuvo paiskautui ihmisryhmää päin. Kuusi ihmistä kuoli ja 26 loukkaantui, joista 10:n tila on hengenvaarallinen, kertoi syyttäjä Damien Verheyen toimittajille.

Tekoon liittyen on otettu kiinni kaksi ihmistä, jotka ovat syntyneet vuonna 1988 ja 1990. Verheyenin mukaan tässä vaiheessa ei epäillä terroristista motiivia.

Hän lisäsi, että kaksikko tuli Ranskan rajan lähellä olevasta La Louvieren kaupungista.

Belgiassa monet kaupungit ja kylät järjestävät karnevaaleja paaston aikana. Kansainvälisesti parhaiten tunnetaan Binchen ja Aalstin karnevaalit.

Pääministeri ja kuningas saapuivat paikalle

Pormestari Gobert kertoi auton tulleen ihmisjoukon takaa kovaa nopeutta ja kirjaimellisesti murskanneen suuren määrän ihmisiä.

– (Auto näytti) tahallaan tunkeutuvan joukkoon, kertoi belgialainen tv-juontaja Fabrice Collignon.

Toinen silminnäkijä, Theo, kertoi Belgian yleisradioyhtiölle RTBF:lle, että auto liikkui "hyvin nopeasti, eikä se jarruttanut".

Belgian pääministeri Alexander De Croo tuomitsi Twitterissä "järkyttävät uutiset".

De Croo ja muita ministereitä kiirehti tapahtumapaikalla yhdessä Belgian kuninkaan Philippen kanssa.

Helmikuussa 2020 mies ajoi Saksassa autonsa karnevaalikulkueen läpi, jolloin kymmeniä sivullisia loukkaantui.