BBC: Putin on kertonut lähipiirilleen halustaan neuvotella henkilökohtaisesti Zelenskyin kanssa

Kokenut BBC:n ulkomaantoimittaja Lysa Doucet (Chief International Correspondent) sanoi yhtiönsä Broadcasting House -ohjelmassa sunnuntaina, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut suostuvansa tapaamaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin henkilökohtaisesti.

Doucet raportoi lähteidensä Venäjän hallinnossa paljastaneen, että Putin "on vihdoinkin" myöntynyt mahdolliseen Zelenskyin tapaamiseen, vaikka edelleen julkisuudessa sitkeästi kiistää osallistuvansa neuvotteluihin.

BBC:n ulkomaantoimittajan arvion mukaan Putin ei kuitenkaan suostu samaan pöytään Zelenskyin kanssa ennen kuin neuvottelutilanne on todella suotuisa Venäjän presidentille.

Lysa Doucetin mukaan monien valtioiden päämiehet ja diplomaatit ovat ilmoittautuneet välittäjiksi Putinin ja Zelenskyin neuvotteluille.

– Innokkaita rauhanvälittäjiä tietenkin on. Moni haluaa jäädä historiaan henkilönä, joka toi Venäjän ja Ukrainan presidentit ratkaiseviin rauhanneuvotteluihin, muistutti Doucet.

Vaikka BBC:n uutinen ei sisällä erityisen paljon lihaa luun ympärillä, se on kuitenkin Britannian luotettavan yleisradioyhtiön välittämä uutinen. Kanadalainen, mutta pitkään Lontoossa asunut Doucet on konkaritoimittaja, jonka raportointiin on totuttu luottamaan.

Zelenskyi CNN:lle: "Jos neuvottelut Putinin kanssa epäonnistuvat, se voi tarkoittaa kolmatta maailmansotaa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka