Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Netissä naisena esiintynyt mies kuvasi satoja hyväksikäyttövideoita lapsista – tuomittiin yli kahden vuoden vankeuteen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi yli kahden vuoden vankeuteen miehen, joka valmisti satoja hyväksikäyttövideoita alle 16-vuotiaista lapsista ja nuorista. Käräjäoikeuden mukaan hän houkutteli kuvattavat seksuaalisiin tekoihin videoyhteydellä.

Miehen hallusta takavarikoitiin yli 500 videotiedostoa, jotka käräjäoikeuden mukaan olivat hänen itse kuvaamiaan. Mies tallensi videoyhteyden välityksellä saamansa materiaalin siten, että kuvattavat eivät tienneet tallentamisesta. Mies toimi niin, että kuvattavat luulivat hänen olevan nainen.

Tallenteissa näkyy noin 10–14-vuotiaita poikia. Heitä ei ole onnistuttu tunnistamaan, toteaa oikeus tuomiossa.

Mies on tuomion mukaan pitänyt hallussaan kaikkiaan yli 1 800:aa kuva- ja videotallennetta, joissa lapsia on kuvattu sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti.

Lisäksi mies kuvasi teini-ikäistä poikaa tämän nukkuessa alasti. Käräjäoikeuden mukaan hän kuvasi kahdella eri kerralla nuoren selkää, takapuolta sekä sukuelimiä.

Rikokset ajoittuvat vuosiin 2009–2019. Käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Oikeuden mukaan hän syyllistyi useisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapitoon ja levittämiseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomion maanantaina. STT ei julkaise tuomitun nimeä tunnistetun rikoksen uhrin suojelemiseksi.