Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainassa yritetään pelastaa muutkin kuin ihmiset – "Ruokimme eläimet sireenien ulvoessa"

Sodan keskellä Ukrainassa yritetään pitää huolta itselle läheisistä ja tärkeistä ihmisistä mutta myös eläimistä. Ukrainan ulkoministeriön mukaan esimerkiksi Mykolaivin eläintarhaa on pommitettu sodan alusta lähtien.

Independent-lehti kertoo, että seitsemän eläinpuiston työntekijää lähti rintamalle taistelemaan venäläisjoukkoja vastaan. Muu eläintarhan väki yrittää tehdä voitavansa vallitsevissa oloissa.

– Me käymme joka päivä töissä. Ruokimme eläimet ja siivoamme paikkoja ilmahyökkäyssireenin ulvomisesta huolimatta, eläintarhan johtaja Volodymyr Topchiy kertoi Facebookissa.

Vaikka eläintarha on tällä hetkellä suljettu vierailijoilta, monet ihmiset ovat ostaneet lippuja verkkosivujen kautta tukeakseen eläintarhan toimintaa. Mykolaivin eläintarha on julkaissut verkossa avunpyyntöjä toimintansa rahoittamiseksi.

Eurooppalaisten eläintarhojen ja yleisöakvaarioiden kattojärjestö EAZA kertoi CNN:n mukaan keränneensä yli 600 000 dollaria auttaakseen Ukrainan eläintarhoja. Lahjoituksia on tullut sekä yksityishenkilöiltä että eri yhteisöiltä.