Neste löysi uuden toimitusjohtajan yhtiön sisältä – Matti Lehmuksella on pitkä kokemus johtotehtävistä

Nesteen hallitus on nimittänyt Matti Lehmuksen yhtiön toimitusjohtajaksi toukokuun alusta alkaen. Hän seuraa tehtävästä joulukuussa irtisanoutunutta Peter Vanackeria, joka jatkaa huhtikuun loppuun saakka.

Lehmus on koulutukseltaan kemiantekniikan diplomi-insinööri ja eMBA. Hän on työskennellyt Nesteen palveluksessa vuodesta 1998 lähtien ja on uransa aikana toiminut useissa keskeisissä johtotehtävissä sekä öljytuoteliiketoiminnassa että uusiutuvissa tuotteissa.

Lehmus on ollut Nesteen johtoryhmän jäsen vuodesta 2009, ja hän työskentelee tällä hetkellä Renewables Platform -liiketoimintajohtajana.

– Peterin (Vanacker) lähtiessä Neste on todella hyvässä kunnossa. Yhtiö on vahva taloudellisesti, meillä on hyvin selkeä strategia ja me jatkamme sen määrätietoista toteuttamista, Lehmus sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Hän kertoi tuntevansa yhtiön ja sen liiketoiminnan hyvin, koska hänellä on takanaan pitkä ura ja kokemusta erilaisista johtotehtävistä.

– Olen saanut olla mukana hyvin isoissa merkittävissä strategisissa virstanpylväissä. Näistä voi mainita esimerkiksi Singaporen laajennusinvestoinnin ja yhteisyrityksen Yhdysvalloissa Marathon Petroleumin kanssa. Nämä ovat tärkeitä strategisia asioita tuleville vuosille ja samaan aikaan toimintaympäristö jatkaa muutostaan ja myös uusia päätöksiä tullaan tarvitsemaan.

Lehmus totesi myös, että Neste ja nesteläiset ovat hänelle hyvin tärkeitä ja hänelle on iso kunnia saada toimia 5 000 ammattitaitoisen kollegan johdossa.

Valmiudet ottaa tehtävä vastaan

Nesteen hallituksen puheenjohtajan Matti Kähkösen mukaan hallitus aloitti kansainvälisen rekrytointiprosessin heti Vanackerin irtisanouduttua.

– Hallitus on arvioinut huolellisesti useiden ehdokkaiden soveltuvuutta johtaa Nesteen seuraavia vaiheita kannattavan kasvun toteuttamisessa. Olen iloinen voidessani todeta, että löysimme erinomaisen sisäisen seuraajan, jolla on erittäin hyvät valmiudet ottaa tehtävä vastaan.

Kähkösen mielestä Lehmuksen vahvat näytöt suurista, miljardiluokan investointiprojekteista ja yrityskaupoista sekä vankat johtajuus- ja vuorovaikutustaidot ovat erinomainen yhdistelmä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka