Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Aloitan uuden elämän Valko-Venäjällä" – FBI:n etsintäkuuluttama Capitolin kukkulan valtauksen johtohahmo löytyi yllättävästä osoitteesta

FBI:n etsintäkuuluttama Evan Neumann on saanut turvapaikan Valko-Venäjältä. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Neumann kuului kongressitalon valtauksen johtajiin tammikuussa 2021.

Neumann, 48, pakeni Yhdysvalloista viime vuonna. Jo marraskuussa hän oli haastateltavana Valko-Venäjän televisiossa, mistä pääteltiin hänen majailevan jossakin Minskin kaupungin lähistöllä.

Valko-Venäjän viranomaisten mukaan turvapaikka myönnettiin, koska kotimaassaan Neumann on kohdannut "poliittista vainoa".

– Olen iloinen, että Valko-Venäjä otti minut vastaan. Olen tietysti myös masentunut siitä, millaisia ongelmia olen kohdannut kotimaassani, sanoi Neumann valkovenäläiselle Belta-uutistoimistolle.

Neumannille esitettiin amerikkalaisessa tuomioistuimessa kuusi syytettä Capitolin kukkulan tapahtumista. Viranomaiset eivät ole löytäneet Neumannia vastaamaan syytöksistä.

Syytteet kuultuaan Neumann tiettävästi myi kaiken omaisuutensa Yhdysvalloissa. Hän sanoi Beltan haastattelussa saapuneensa Valko-Venäjälle elokuussa.

– En mielestäni ole tehnyt Yhdysvalloissa mitään rikollista. Syytökset ovat masentavia. En ole esimerkiksi hakannut poliisia, kuten viraomaiset väittävät, totesi Neumann.

Neumann sanoo jo aloittaneensa uuden elämän valkovenäläisessä Brestin kaupungissa.