Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskovassa kuumenee – Kremlin muuriin paiskattu polttopullo viestii venäläisten kyllästymisestä sotaan

Kremlin muuria päin paiskattu polttopullo on kaiketi merkki kansalaisten vihasta ja kyllästymisestä Ukrainaa vastaan aloitettua hyökkäyssotaa kohtaan.

Useilla sosiaalisen median sivustoilla julkaistussa videossa mies paiskaa Molotovin cocktailin päin hallintokeskuksen muuria. Kreml on historiallinen linnoitus, jossa sijaitsevat esimerkiksi Venäjän presidentin virka-asunto ja monet maan tärkeimmistä hallintoelimistä.

Videolla näkyy, kun ilmeisesti itse tehty Molotovin cocktail osuu muuriin. Muutama pieni liekki jää palamaan muurin reunastalle, kun polttopullon heittäjä lähtee poistumaan paikalta.

Heittäjä tietää aivan varmasti, ettei valtavaan muuriin paiskattu polttopullo aiheuta tuhoa. Kyseessä kaiketi onkin mielenilmaus, mutta rohkea sellainen, sillä venäläiset tietävät, että Kremlin turvallisuutta varjellaan otteita kaihtamatta.

Välikohtaus paljastaa kuitenkin, että osa Venäjän kansasta on saanut tarpeekseen hyökkäyssodasta ja sen vaikutuksesta arkielämään.