Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkeyhtiö Orion aloittaa muutosneuvottelut – yhtiö aikoo jatkossa keskittyä syöpäsairauksiin ja kipuun

Lääkeyhtiö Orion aloittaa muutosneuvottelut, jotka koskevat yhteensä 430 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä Espoossa, Turussa ja Kuopiossa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Neuvottelut saattavat johtaa enimmillään 37 henkilön vähennyksiin.

Orion suunnittelee tutkimuksensa ja tuotekehityksensä fokusoimista uudelleen. Se aikoo tulevaisuudessa keskittyä syöpäsairauksiin ja kipuun.

Keskittämällä resurssit yhtiö arvioi saavansa kehitettyä parhaiten uusia hoitoja potilaiden tarpeisiin sekä tehokkaimman vastineen t&k-satsauksilleen.

– Uudelleenfokusointiin liittyvät mahdolliset muutokset, joita suunnitellaan, kohdistuisivat niihin terapia- ja tutkimusalueisiin, joihin Orion ei tulevaisuudessa enää panostaisi, tiedotteessa todetaan.

Orionin suunnitelmissa olisi muun muassa lopettaa asteittain ensi syksyyn mennessä panostukset neurodegeneratiivisten sairauksien kuten Parkinsonin ja Alzheimerin taudin ja harvinaissairauksien tutkimiseen.

Toteutuessaan uusitun organisaation arvioidaan olevan valmis kesään mennessä.

Toiminnallisten muutosten ja uudelleenjärjestelyiden arvioidaan aiheuttavan henkilöiden vastuualueiden muutoksia, siirtoja toisiin tehtäviin, siirtoja toiselle paikkakunnalle, muutoksia työsuhteen ehtoihin ja mahdollisia irtisanomisia tuotannollisin perustein.