Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR keskeyttää Allegro-liikenteen maanantaista alkaen, sunnuntaina Pietarista Helsinkiin vielä kaksi vuoroa

VR keskeyttää Helsingin ja Pietarin väliä kulkevan Allegro-junan liikenteen toistaiseksi maanantaista alkaen.

Sunnuntaina Helsingistä Pietariin ajetaan vain aamupäivän Allegro-vuoro ja iltapäivän juna perutaan, VR kertoo tiedotteessaan. Pietarista Helsinkiin ajetaan molemmat aikataulun mukaiset vuorot.

Asiakkaat voivat perua ilman kuluja Allegro-liput, jotka on ostettu nyt peruttaville junavuoroille.

– Tähän saakka olemme jatkaneet Allegron liikennöintiä viranomaisohjeiden mukaisesti, ja tarkoituksena on ollut turvata suomalaisille pääsy Suomeen. Näiden viikkojen aikana henkilöt, jotka ovat halunneet lähteä Venäjältä, ovat ehtineet poistua maasta, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

– Nyt Allegron liikennöintiä ei ole enää pakotteiden myötä valtion omistajaohjauksen ilmoituksen mukaan tarkoituksenmukaista jatkaa, joten keskeytämme liikenteen toistaiseksi.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että Allegro-junan liikennöinti loppuisi lauantaina. Lehden mukaan omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) lähetti torstaina VR:lle asiasta kirjeen, jonka mukaan Allegron liikennöinti ei ole enää tarkoituksenmukaista.

VR kertoi Kauppalehdelle torstaina olevansa valmis keskeyttämään liikenteen, jos se saa valtiolta uuden linjauksen. Allegro-junat omistavan Karelian Trains -yhtiön mukaan Allegro-liikennettä on pidetty yllä valtiojohdon toivomuksesta.